3 Şubat 2009 Salı

İtü Sözlük'teki Olayların Perde Arkası

itü sözlük’te en son yaşanan olaylar sözlüğün iç dinamiklerini çok derinden etkilemişe benziyor. ayrılan moderatörler ve moderatörlere duygusal anlamda bağlı olan köklü yazarlar. hala devam eden bir kanama gibi ince ince sızıyor ve durdurmak da imkansız gibi. işin ilginç yanı yaşanılan bu olaylara karşın sözlük imtiyaz sahibi wondrous’un en ufak dahi olsa bir açıklaması olmaması.



tüm olayların wondrous’a yakın kaynaklara dayanarak iki moderatör arasında patlak veren kavganın elim sonuçları olduğunu söyleyebiliriz. kaybeden taraf ki bunlar ayrılan yazarlar oluyor. çekip gitmek zorunda hissediyor. bu kavganın nedeni mi? tabiî ki de kayser sozer.



bir taraf sözlüğe devamlı “ayrıldım ayrılacağım” tripleri atan bu şımarık sanal karakteri uçurma hesapları yaparken diğer taraf yani, wondrous’un da aralarında bulunduğu güçlü kayser lobisi tüm bu yaşananlara kayıtsız kalınıp kayser’in yine tüm yazarlara hakaret eden alaycı üslubuyla yazmaya devam etmesini savunuyor. sonuçta sözlük imtiyaz sahibinin de aralarında bulunduğu grubun kefesi ağır basıyor tabii ki. diğer tarafta kıytırık bir trolü bunca yıllık emeklerine rağmen onlara tercih eden wondrous’u kızıp sözlüğü terk ediyor.

yaşanılan hararetli tartışmalar sonucunda itü sözlük ana arterlerinden bazılarını kaybediyor.



wondrous’un hiçbir açıklama yapmaması suçluluk psikolojisi çerçevesinde değerlendirilebilir. şu an itü sözlük çok kutuplu bir yapıya sahip. vakti zamanında sözlük bünyesinden ayrılıp laneth.us isimli siteyi kuran önemli yazarlar ayrıldığında da böyle bir hava vardı. tabi sonuçta yine olan sözlüğe oluyor 6. nesille birlikte büyük bir atılım gerçekleştirip uludağ’ı yakalamaya yüz tutmuş oluşum 2-3 sene geriye gitmiş durumda. bu arada kayser sozer’in de sonsuz gibi görünen kredisinin tükenmeye yüz tuttuğu ileriki zamanlarda büyük baskı altına girebileceği, yazılarında ve üslubunda gözle görülür bir yumuşama olabileceği söyleniyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yuhhh demek wondrous bu yüzden hiç açıklama yapmadı. helal olsun ne diyelim.

Adsız dedi ki...

hayır abi bildiğim kadarıyla azzurelin kız kaldırma meselesi yüzünden oldu tüm olaylar

Adsız dedi ki...

abi ne kafası bu nolur bana da söyleyin arkadaşlarla toplandıkça alayım ben de. (yorumlar dahil)

Adsız dedi ki...

bence hepsi amerika'nın işi. big brother is watching us.

Adsız dedi ki...

ahahahahaha
(bkz: at yalanı sikeyim inananı)

Adsız dedi ki...

eheh götün yiyen biri mesela burdaki kimliğini açıklasın? saklanmak yerine?

Yorum Gönder

 
Home | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Created By Herro | Inspiring By Busy Bee Woo Themes