5 Şubat 2009 Perşembe

İtü Sözlük Artık Fethullahçıların Yeni Hedefi

"Uludağ sözlük, lafmacun.org'da yapılanmasını tamamlayan fethullahçı yazarlar altıncı nesil yazar alımının açılmasıyla itü sözlük'e dadanmış durumda. fethullah gülen hakkında yazılan en ufak bir eleştirinin bile rahatlıkla yazarın en sevilmeyen entrylerinde kendine yer bulması bunun en açık ve net kanıtı gibi.

başlı başına bilinçli önceden planlanmış bir şey bu. sözlük yönetiminin de bu örgütlenmeye müsade etmemesi oldukça düşündürücü. yaptıkları plan çerçevesinde öncelikli hedef temel konularda kendi felsefelerine çanak tutacak başlıklar açıp sözlüğün herbir noktasına kendi fikirlerinin fundamental kırıntılarını serpiştirmek, türlü absürtlükleri din kisvesi altında olağanmış gibi göstermek. sonrasında, alınan 2. hatta 3. hesaplarla oylama sistemine etki edip, atatürkçü yazarları yıldırmak, mesajlarla taciz edip kaçırmaya çalışmak.

yeni mod alımında fethullahçı lobinin etkili olması bekleniyor. tamamen kendi yandaşları olmasa da, en azından onlara sıcak bakan birisi gündemde olmalı şeklinde görüşler yaygın. ılımlı islam felsefesi itü sözlük'e yerleşmek üzere. wondrous olaylar hakkında ne bir açıklama yapıyor ne de sözlüğüne sahip çıkıyor. ilerki günler ne gösterir bilemeyiz. bekleyip göreceğiz. yakın gelecekte itü sözlük ana sayfasında sol framenin hemen üstünde koskocaman kalın puntolarla yazılmış "bismillahirrahmanirrahim" yazısı görmememiz içten bile değil."

Gönderen: ismini vermek istemeyen bir itü sözlük yazarı

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence kesinlikle doğruluk payı var abi. itüsözlükte değişim var. önceden devrimci gençler her türlü deklerasyonunu orda yayınlardı şimdilerde fethullahçılar tayyipe ve fetoya methiye düzüyolar.

Yorum Gönder

 
Home | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Created By Herro | Inspiring By Busy Bee Woo Themes